TR EN

KABİNDE GENEL SERVİS USULLERİ PROGRAMME COURSE DESCRIPTION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
SKP160 KABİNDE GENEL SERVİS USULLERİ 2 3 3 3

GENERAL INFORMATION

Language of Instruction : Türkçe
Level of the Course Unit : ÖNLİSANS, TYY: + 5.Düzey, EQF-LLL: 5.Düzey, QF-EHEA: Kısa Düzey
Type of the Course : Zorunlu
Mode of Delivery of the Course Unit -
Coordinator of the Course Unit Öğr.Gör. REMZİ SIZAN
Instructor(s) of the Course Unit
Course Prerequisite No

OBJECTIVES AND CONTENTS

Objectives of the Course Unit: Uçuş öncesi, uçuş esnası ve uçuş sonrası yolculara ilişkin verilecek hizmetlerin öğrenilmesi, havayolu işletmelerinin ikram tedarik süreçleri hakkında genel bilgi sahibi olunması, kabin içerisinde ikram edilen ürünlere ve hizmetlere ilişkin genel bilgi sahibi olunması amaçlanır.
Contents of the Course Unit: Uçuş esnasında ikram edilecek yiyecek ve içeceklerin hazırlanması ve farklı uçuş sınıflarına göre kabin içi servis usulleri öğrenilmesi, günün farklı saatine ilişkin ikram prosedürlerinin öğrenilmesi konularını kapsar.

KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to)

Uçuş öncesi, uçuş sırası ve uçuş sonrası yolcu hizmetlerini öğrenir.Kabin sınıfları hakkında bilgi sahibi olur.Genel servis usulleri hakkında bilgi sahibi olur.

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 İnternet Araştırma ve Okuma Ders tanıtımı ve tanışma. Sözel Anlatım.
2 İnternet Araştırma ve Okuma Havayolu Endüstirisine bakış. Sözel Anlatım.
3 İnternet Araştırma ve Okuma Kabin hizmetlerine giriş. Sözel Anlatım.
4 İnternet Araştırma ve Okuma Kabin ekibi görevleri ve sorumlulukları. Sözel Anlatım.
5 İnternet Araştırma ve Okuma Uçuş öncesi, uçuş esnası ve uçuş sonrası kabin hizmetleri. Sözel Anlatım.
6 İnternet Araştırma ve Okuma Uçuş öncesi, uçuş esnası ve uçuş sonrası kabin hizmetleri. Sözel Anlatım.
7 İnternet Araştırma ve Okuma İkramın tarihçesi ve önemi. Sözel Anlatım.
8 - ARA SINAV -
9 İnternet Araştırma ve Okuma Değerlendirme. Sözel Anlatım.
10 İnternet Araştırma ve Okuma İkramın Planlanması. Sözel Anlatım.
11 İnternet Araştırma ve Okuma Uçak Galley ve ekipmanları. Sözel Anlatım.
12 İnternet Araştırma ve Okuma Genel Servis Usulleri, yiyecek-içecek servisi. Sözel Anlatım.
13 İnternet Araştırma ve Okuma Kabin ekibi servis alanlarının paylaşılması, galley temizliği ve ikramlarda önemli hususlar. Sözel Anlatım.
14 İnternet Araştırma ve Okuma Yolculara servis yapılırken önemli hususlar. Sözel Anlatım.
15 İnternet Araştırma ve Okuma Değerlendirme. Sözel Anlatım.
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -

SOURCE MATERIALS & RECOMMENDED READING

Havayolu işletmeleri kabin hizmetleri eğitim dökümanları.
Yiyecek içecek hizmetleri masa üstü servis takımları Magep 2
Yiyecek içecek hizmetleri uçakta servis Magep

ASSESSMENT

Assessment & Grading of In-Term Activities Number of Activities Degree of Contribution (%) Description
Level of Contribution
0 1 2 3 4 5

CONTRIBUTION OF THE COURSE UNIT TO THE PROGRAMME LEARNING OUTCOMES

KNOWLEDGE

Theoretical

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Ability to teamwork
5
2
Identify vocational problems and resolve them effectively
5

KNOWLEDGE

Factual

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Comply with occupational ethics and sense of responsibility
4
2
Utilize the theoretical information they have acquired in applications and practices
4

SKILLS

Cognitive

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Comprehend, appreciate and comply with cultural and social responsibilities
4
2
Manage a process effectively to meet the demands.
4

SKILLS

Practical

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Develop an awareness for life long learning
4
2
Access and assess sectoral problems
5

OCCUPATIONAL

Autonomy & Responsibility

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Be aware of legal regulations, and comply with them
5
2
Communicate in an at least one foreign language
5

OCCUPATIONAL

Learning to Learn

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Utilize communication and information technologies, as well as other technologies and equipment.
4
2
Plan and carry out vocational processes
4

OCCUPATIONAL

Communication & Social

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Communicate effectively in writing and orally
5
2
Display their vocational self-confidence at work place
5

OCCUPATIONAL

Occupational and/or Vocational

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Develop an entrepreneur spirite
3

WORKLOAD & ECTS CREDITS OF THE COURSE UNIT

Workload for Learning & Teaching Activities

Type of the Learning Activites Learning Activities (# of week) Duration (hours, h) Workload (h)
Ders 14 4 56
Derse Ön Hazırlık ve Ders Sonrası Pekiştirme 0 0 0
Arazi Çalışması 0 0 0
Grup Çalışması / Ödevi 5 2 10
Laboratuvar 0 0 0
Okuma 0 0 0
Ödev 0 0 0
Proje Hazırlama 0 0 0
Seminer 0 0 0
Staj 0 0 0
Teknik Gezi 0 0 0
Web Tab. Öğrenme 0 0 0
Uygulama 0 0 0
Yerinde Uygulama 0 0 0
Mesleki Faaliyet 0 0 0
Sosyal Faaliyet 0 0 0
Tez Hazırlama 0 0 0
Alan Çalışması 0 0 0
Rapor Yazma 0 0 0
Final Sınavı 1 1 1
Final Sınavı Hazırlığı 3 3 9
Ara Sınav 1 1 1
Ara Sınav Hazırlığı 1 1 1
Kısa Sınav 0 0 0
Kısa Sınav Hazırlığı 0 0 0
TOPLAM 25 0 78
Total Workload of the Course Unit 78
Workload (h) / 25.5 3,1
ECTS Credits allocated for the Course Unit 3,0