TR EN

CULINARY TRENDS COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
GSY232 CULINARY TRENDS 4 3 3 6

Objectives and Contents

Objectives: Bu dersin amacı yiyecek ve içecek sektörünü etkileyen farklı mutfak akımları ile beslenme tarzları hakkında bilgi vermek ve öğrencilerin verilen bu bilgileri meslek hayatlarında kullanmalarını sağlayarak yenilikçi akımlar hakkında bir anlayış geliştirmelerini sağlamaktır.
Content: Bu dersin içeriği trend/akım kavramının tanımlanması, gastronomi tarihindeki mutfak akımları, Fransız gastronomi mutfağının yükselişi, 1970’lerde Nouvelle mutfağının doğumu; yöresel mutfakların tanımı; fast food trendi; yenilebilir böcekler, siyah gıdalar trendi, Akdeniz tarzı diyet ve Akdeniz mutfağı; etnik mutfak kavramı; yavaş yemek trendi; füzyon mutfağı; Moleküler Gastronomi; gastro-turizm.