TR EN

MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GKP206 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ 4 3 3 4

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür araştırması Meyve ve sebzelerin bileşimi- Major bileşenler Anlatım, Soru-Cevap
2 Literatür araştırması Meyve ve sebzelerin bileşimi- Minör bileşenler Anlatım, Soru-Cevap
3 Literatür araştırması Meyve, sebze ve ürünlerinde bozulma nedenleri Anlatım, Soru-Cevap
4 Literatür araştırması Meyve, sebze ve ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmalar Anlatım, Soru-Cevap
5 Literatür araştırması Meyve ve sebzelerin soğukta depolanması ve dondurarak muhafazası Anlatım, Soru-Cevap
6 Literatür araştırması Konserve üretim teknolojisi Anlatım, Soru-Cevap
7 Literatür araştırması Meyve ve sebze konservelerinde bozulmalar Anlatım, Soru-Cevap
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Salça üretim teknolojisi Anlatım, Soru-Cevap
10 Literatür araştırması Ketçap üretim teknolojisi Anlatım, Soru-Cevap
11 Literatür araştırması Berrak ve bulanık meyve suyu üretim teknolojisi Anlatım, Soru-Cevap
12 Literatür araştırması Reçel ve marmelat üretim teknolojisi Anlatım, Soru-Cevap
13 Literatür araştırması Meyve ve sebzelerin kurutulması Anlatım, Soru-Cevap
14 Literatür araştırması Kurutulmuş ürünlerde meydana gelen bozulmalar, depolama koşulları Anlatım, Soru-Cevap
15 - Genel tekrar Soru-Cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -