TR EN

GIDA TASARIMI VE DUYUSAL ANALİZ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSY224 GIDA TASARIMI VE DUYUSAL ANALİZ 4 3 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür Taraması, Kitap Okuması Gıda tasarımı ve duyusal analiz nedir? Anlatım, Tartışma
2 Literatür Taraması, Kitap Okuması Gastronomi bilimi açısından önemi ve kullanımı Anlatım, Tartışma
3 Literatür Taraması, Kitap Okuması Gıdalarda kalite özellikleri ve formülasyonları Anlatım, Tartışma
4 Literatür Taraması, Kitap Okuması Duyusal analiz prensipleri Anlatım, Tartışma
5 Literatür Taraması, Kitap Okuması Duyusal analiz paneli tasarımı ve etkileyen faktörler Anlatım, Tartışma
6 Literatür Taraması, Kitap Okuması Duyusal analizde kullanılan skalalar ve lezzet profili oluşturma Anlatım, Tartışma
7 Literatür Taraması, Kitap Okuması Duyusal analiz, gıda formülasyonları ve tüketici tercihlerinin belirlenmesi Anlatım, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Literatür Taraması, Kitap Okuması Duyusal analiz, formülasyon ve özel gıdalar Anlatım, Tartışma
10 Literatür Taraması, Kitap Okuması Gastronomi bilimi açısından duyusal analiz ve gıda formülasyon örnekleri - I Anlatım, Tartışma
11 Literatür Taraması, Kitap Okuması Gastronomi bilimi açısından duyusal analiz ve gıda formülasyon örnekleri - II Anlatım, Tartışma
12 Literatür Taraması, Kitap Okuması Gastronomi bilimi açısından duyusal analiz ve gıda formülasyon örnekleri - III Anlatım, Tartışma
13 Literatür Taraması, Kitap Okuması Gastronomi bilimi açısından duyusal analiz ve gıda formülasyon örnekleri - IV Anlatım, Tartışma
14 Literatür Taraması, Kitap Okuması Öğrenci semineri - I Anlatım, Tartışma
15 Literatür Taraması, Kitap Okuması Öğrenci semineri - II Anlatım, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -