TR EN

YEMEK FOTOĞRAFÇILIĞI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSM451 YEMEK FOTOĞRAFÇILIĞI 7 4 2 7

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Ders İçeriği Hakkında Genel Bilgilendirme, Ders Kaynaklarının Tanıtılması, Fotoğrafın Tarihçesi, Fotoğrafın Algılanma Evreleri -
2 - Dünyada ve Türkiye’de Tarihsel Gelişimi. İlk Fotoğraf Sanatçıları, Renkli Fotoğraf, Dijital Fotoğraf Makineleri, Fotoğraf Makinelerinin Başlıca Öğeleri -
3 - Dijital Makinelerde Çekim Modları, Fotoğraf Makinelerinin Çalışma Prensipleri, ISO (ASA) ve Gren Kavramları -
4 - Fotoğrafta Kontrast, Renk Isısı ve Kelvin Ölçü Birimleri, Alan Derinliği Nedir? -
5 - Yemek Fotoğrafının Günümüzde Kullanım Alanları, Önemi ve İşlevleri -
6 - Ürün Fotoğrafçılığında Kullanılabilecek Fotoğraf Donanımı -
7 - Yiyecek, İçecek Üretiminde Kullanılan Gereçlerin Fotoğraflanması ve Aydınlatma -
8 - Uygulamalı Çekim Çalışmaları ve Ön Değerlendirme -
9 - ARA SINAV -
10 - Yiyecek ve içecek çekimlerinde dikkat edilecek teknik ve sanatsal konular. -
11 - Yiyecek ve İçeceklerin Fotoğraflanmasında Kullanılan Yardımcı Gereçler -
12 - Ürün Fotoğraflanmasında Çerçeveleme, Alan Derinliği ve Rengin Önemi -
13 - Fotoğrafta Hareket Vurgusu Nasıl Yapılır? -
14 - Projelerin Değerlendirilmesi -
15 - Dönemin Genel Değerlendirmesi ve Geri Bildirim -
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -