TR EN

SERVICE TECHNIQUES AND PROFESSIONAL ETIQUETTE DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GAS223 SERVICE TECHNIQUES AND PROFESSIONAL ETIQUETTE 3 3 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Derse giriş, amaç ve içerik, Yiyecek ve İçecek İşletmelerinin Sınıflandırılması, Servis Tekniklerinin Belirlenmesi Sunum Soru-Cevap Sınıf İçi Tartışma
2 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Servis ve Misafirperverlik, Hizmetçi/Sunucu, İşin Nitelikleri, Restoran Organizasyonunda Rolü Sunum Soru-Cevap Sınıf İçi Tartışma
3 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Dünya servisleri Sunum Soru-Cevap Sınıf İçi Tartışma
4 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Servis Çeşitleri ve Tablo Ayarları, Fransızca Servis, Rusça Servis, İngilizce Servis Sunum Soru-Cevap Sınıf İçi Tartışma
5 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Servis Çeşitleri ve Masa Ayarları, Amerikan Servis, Banket Servisi, Aile Tarzı Servis Sunum Soru-Cevap Sınıf İçi Tartışma
6 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Servis Çeşitleri ve Masa Ayarları, Büfeler, Salata Barları, İstiridye Barları ve Tatlı Sofraları Sunum Soru-Cevap Sınıf İçi Tartışma
7 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Genel tekrar Sunum Soru-Cevap Sınıf İçi Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Servis Hazırlığı, Yemek Odası Hazırlığı, Menünün İncelenmesi Sunum Soru-Cevap Sınıf İçi Tartışma
10 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Servise Başlama, Konukları Yerleştirme ve Yaklaşma, Uygun Konuşma Konuları, Yemek Zamanı Sunum Soru-Cevap Sınıf İçi Tartışma
11 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Servis Sırasında, Servis Masaları ve Kabinler, Servis Sırasında Verimlilik, Olağandışı Durumların üstesinden gelme Sunum Soru-Cevap Sınıf İçi Tartışma
12 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Özel Günler, Bayramlar, Resepsiyonlar için Protokol Sunum Soru-Cevap Sınıf İçi Tartışma
13 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Güvenlik, Sanitasyon ve Acil Durum Prosedürleri Sunum Soru-Cevap Sınıf İçi Tartışma
14 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Bar, Alkollü İçecek Servis Teknikleri Sunum Soru-Cevap Sınıf İçi Tartışma
15 Literatür incelemesi, Kitaplardan, dergilerden ve web tabanlı materyallerden araştırma Genel tekrar Sunum Soru-Cevap Sınıf İçi Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -