TR EN

GASTRONOMIC APPLICATIONS I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GAS227 GASTRONOMIC APPLICATIONS I 3 6 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Kitap okuma Temel sos yapımları, özellikleri ve kullanım şekilleri Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
2 Kitap okuma Temel soslardan türeyen soslar ve özellikleri Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
3 Kitap okuma Temel soslardan türeyen soslar ve özellikleri Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
4 Öğrenci ödev hazırlama Temel soslardan türeyen soslar ve özellikleri Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
5 Literatür araştırması Temel çorba yapımları ve özellikleri Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
6 Literatür araştırması Bitkisel ve hayvansal yağların özellikleri, mutfaktaki kullanım alanları ve işlenmesi Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
7 Öğrenci ödev hazırlama Bitkisel ve hayvansal yağların özellikleri, mutfaktaki kullanım alanları ve işlenmesi Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Kitap okuma Bitkisel ve hayvansal yağların özellikleri, mutfaktaki kullanım alanları ve işlenmesi Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
10 Kitap okuma Süt ve süt ürünleri Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
11 Kitap okuma Yumurtanın özellikleri, pişirme teknikleri ve mutfaktaki kullanım alanları Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
12 Öğrenci ödev hazırlama Kanatlı kümes hayvanlarının yapısı - işlenmesi - pişirilmesi Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
13 Öğrenci ödev hazırlama Balıkların yapısı - işlenmesi - pişirilmesi Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
14 Öğrenci ödev hazırlama Kabuklu deniz ürünlerinin yapısı işlenmesi ve pişirilmesi Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
15 Kitap okuma Sakatat tanımı-bölünmesi ve işlenmesi/pişirilmesi Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -