TR EN

MESLEKİ ORYANTASYON DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY107 MESLEKİ ORYANTASYON 1 2 2 3

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Dünden Bugüne Beslenme ve Diyetetik Biliminin Gelişimi Anlatım
2 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Beslenme ve Diyetetik Eğitimi ve Uygulamaları Anlatım, Tartışma
3 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Etkili Kariyer Planlaması ve Sürekli Mesleki Gelişim için Zaman Yönetimi Anlatım, Bireysel çalışma
4 Bireysel Çalışma, Web Tabanlı Araştırma Diyetisyenin Resmi Belgelerdeki Yeri, Tanımı, Görevleri Anlatım
5 Bireysel Çalışma, Web Tabanlı Araştırma Diyetisyenlerin Çalışma Alanları, Besin ve Beslenme Konusunda Bilgileri ve Becerileri Anlatım, Tartışma
6 Bireysel Çalışma, Web Tabanlı Araştırma Diyetisyenin Temel ve Mesleki Özellikleri, Görevleri ve Yetkileri Anlatım, Tartışma
7 Bireysel Çalışma, Web Tabanlı Araştırma Türkiye Diyetisyenler Derneği'nin Kuruluşu ve Çalışmaları Anlatım
8 - ARA SINAV -
9 Bireysel Çalışma, Web Tabanlı Araştırma Klinik Diyetisyeni Soru-Cevap, Anlatım
10 Bireysel Çalışma, Web Tabanlı Araştırma Toplum Sağlığı Diyetisyeni Anlatım
11 Grup Araştırması, Web Tabanlı Araştırma Diyetisyen ve Toplu Beslenme Sistemleri: Yönetim, Organizasyon ve Liderlik Anlatım, Grup Çalışması
12 Bireysel çalışma, Web Tabanlı Araştırma Eğitmen Olarak Diyetisyen Anlatım
13 Grup Araştırması, Web Tabanlı Araştırma Diyetisyenlik ve Girişimcilik Anlatım, Grup Çalışması
14 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Etik ve Diyetisyenlik Mesleği İçin Önemi Anlatım, Tartışma
15 Bireysel Çalışma, Web Tabanlı Araştırma Sahadan Diyetisyen Kariyer Örnekleri Anlatım, Bireysel Çalışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -