HABER DİLİ DİKSİYON VE RÖPORTAJ TEKNİKLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

THY220 HABER DİLİ DİKSİYON VE RÖPORTAJ TEKNİKLERİ 4 4 2 6

1 - Dersin içerik ve yönteminin anlatılması; derse giriş. Sözlü Anlatım
2 Görsel ve yazılı kaynak tarama Diksiyon çalışmaları: nefes kontrolü, diyafram nefes çalışmaları. Sözlü Anlatım ve Uygulama: Öğrencilere birebir uygulamalı nefes teknikleri anlatıldı.
3 Görsel ve yazılı kaynak tarama ve video izleme Diksiyon çalışmaları: Ses eğitimi. Sözlü Anlatım ve Uygulama
4 Görsel ve yazılı kaynak tarama ve video izleme Diksiyon çalışmaları: Doğru sesletim. Sözlü Anlatım ve Uygulama: Öğrencilerle birebir doğru harfin söylenişi çalışması yapıldı.
5 Görsel ve yazılı kaynak tarama ve video izleme Akıcı ve anlaşılır konuşma. Sözlü Anlatım ve Uygulama: Öğrenicilere metin dağıtıldı ve iki kişilik gruplar halinde birbirlerine okumaları istendi. Dinleyen öğrenciler yanlışları not etti.
6 Görsel ve yazılı kaynak tarama ve video izleme Konuşma dili kuralları. Sözlü Anlatım
7 Görsel ve yazılı kaynak tarama ve video izleme Beden dilinin önemi, jest, mimik ve davranışlar. Sözlü Anlatım ve Uygulama
9 Görsel ve yazılı kaynak tarama ve video izleme Diksiyon çalışmaları: süre, tonlama, ezgi, vurgu. Sözlü Anlatım ve Uygulama: Öğrenicilere metin dağıtıldı ve iki kişilik gruplar halinde birbirlerine okumaları istendi. Dinleyen öğrenciler yanlışları not etti.
10 Görsel ve yazılı kaynak tarama ve video izleme Televizyon ve radyoda dil kullanım ve seslendirme hataları. Sözlü Anlatım ve Görsel Sunum
11 Haber izleme Mikrofonun ve kameranın doğru ve etkin kullanımı. Sözlü Anlatım ve Uygulama: Öğrenciler stüdyoda kamera önünde mikrofon kullanımını deneyimledi.
12 Video izleme Perfore uygulamaları Sözlü Anlatım ve Uygulama
13 Haber izleme Prompterdan haber metinlerini okuma uygulamaları. Uygulama: Öğrenciler stüdyoda bireysel olarak prompterdan metin okudular.
14 Haber izleme Prompterdan haber metinlerini okuma uygulamaları. Uygulama: Öğrenciler stüdyoda bireysel olarak prompterdan metin okudular.
15 Haber izleme Prompterdan haber metinlerini okuma uygulamaları. Uygulama: Öğrenciler stüdyoda bireysel olarak prompterdan metin okudular.