1 |
Literatür okuması |
Dersin işleyiş planı, amacı ve içeriğinin açıklanması, gıdaların duyusal özellikleri |
Anlatım, Tartışma |
2 |
Literatür okuması |
Temel tatlar, tat ve koku bileşenlerinin karakteristikleri, |
Anlatım, Tadım |
3 |
Literatür okuması |
Duyusal Analiz Laboratuvarında Test Odası, Ürün Ve Panel Kontrolü |
Anlatım, Soru-Cevap, Tadım |
4 |
Literatür okuması |
Duyusal Değerlendirmede Panelist Seçimi Ve Panel Büyüklüğünü Etkileyen Faktörler, Duyusal analizde örnek hazırlama, tadım kabinlerinin hazırlanması |
Anlatım, Soru-Cevap, Tadım |
5 |
Literatür araştırması |
Hata tipleri, Farklılık Testleri: üçgen test ve uygulama, |
Anlatım, Soru-Cevap, Tadım |
6 |
Literatür araştırması |
ikili üçlü test ve uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Tadım |
7 |
Literatür araştırması |
Eşlenmiş kıyaslama testi ve uygulama, sıralama testi ve uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Tadım |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Literatür araştırması |
Vize hazırlık çalışmaları |
Ödev sunumları, Anlatım, Tartışma |
10 |
Literatür okuması |
Puanlama testi, sıralama testi ve uygulama, Duyusal Değerlendirmede Kullanılan Skalalar |
Anlatım, Tartışma Grup Çalışmaları, Tadım |
11 |
Literatür okuması |
Hedonik skala yöntemi ve uygulama, profil testleri |
Anlatım, Soru-Cevap, Tadım |
12 |
Literatür okuması |
Doku Profili Analizi, lezzet profil analizi ve uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Tadım |
13 |
Literatür okuması |
Duyusal Testlerin Tüketici Tercih Çalışmalarında Kullanılması |
Anlatım, Soru-Cevap, Tadım |
14 |
Literatür okuması |
Gıda İşletmelerinde Duyusal Değerlendirme ile İlgili Bir Programın Uygulanması |
Anlatım, Soru-Cevap, Tadım |
15 |
Literatür okuması |
Final hazırlık çalışmaları |
Anlatım, Soru-Cevap |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |