TR EN

FOOD DESIGN AND SENSORY ANALYSIS DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GAS224 FOOD DESIGN AND SENSORY ANALYSIS 4 3 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür okuması Dersin işleyiş planı, amacı ve içeriğinin açıklanması, gıdaların duyusal özellikleri Anlatım, Tartışma
2 Literatür okuması Temel tatlar, tat ve koku bileşenlerinin karakteristikleri, Anlatım, Tadım
3 Literatür okuması Duyusal Analiz Laboratuvarında Test Odası, Ürün Ve Panel Kontrolü Anlatım, Soru-Cevap, Tadım
4 Literatür okuması Duyusal Değerlendirmede Panelist Seçimi Ve Panel Büyüklüğünü Etkileyen Faktörler, Duyusal analizde örnek hazırlama, tadım kabinlerinin hazırlanması Anlatım, Soru-Cevap, Tadım
5 Literatür araştırması Hata tipleri, Farklılık Testleri: üçgen test ve uygulama, Anlatım, Soru-Cevap, Tadım
6 Literatür araştırması ikili üçlü test ve uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Tadım
7 Literatür araştırması Eşlenmiş kıyaslama testi ve uygulama, sıralama testi ve uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Tadım
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Vize hazırlık çalışmaları Ödev sunumları, Anlatım, Tartışma
10 Literatür okuması Puanlama testi, sıralama testi ve uygulama, Duyusal Değerlendirmede Kullanılan Skalalar Anlatım, Tartışma Grup Çalışmaları, Tadım
11 Literatür okuması Hedonik skala yöntemi ve uygulama, profil testleri Anlatım, Soru-Cevap, Tadım
12 Literatür okuması Doku Profili Analizi, lezzet profil analizi ve uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Tadım
13 Literatür okuması Duyusal Testlerin Tüketici Tercih Çalışmalarında Kullanılması Anlatım, Soru-Cevap, Tadım
14 Literatür okuması Gıda İşletmelerinde Duyusal Değerlendirme ile İlgili Bir Programın Uygulanması Anlatım, Soru-Cevap, Tadım
15 Literatür okuması Final hazırlık çalışmaları Anlatım, Soru-Cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -