1 |
Kitap okuma |
Derse Giriş, Genel Oryantasyon ve Tanıtım Süreci, Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi, Ekipman Tanıtımı, Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi |
Uygulama, Soru-cevap, Tartışma |
2 |
Kitap okuma |
Reçel ve Marmelatların Yapımı, Türk Mutfağında Yer Alan Meyve ve Çiçeklerden Reçel veya Marmelat Yapımı. Komposto ve hoşaf yapımı |
Uygulama, Soru-cevap, Tartışma |
3 |
Kitap okuma |
Selçuklu ve Beylikler Döneminde Türk Mutfağı, Turşu ve salçalar, Türk Mutfağında Yer Alan Turşuların ve Salçaların Yapımı, Temel Turşu Yapım Teknikleri |
Uygulama, Soru-cevap, Tartışma |
4 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü, Çorbalar, Çorba Yapımı, Türk Mutfağının İmza Çorbalarının Yapımı |
Uygulama, Soru-cevap, Tartışma |
5 |
Kitap okuma |
Osmanlı'dan günümüze gelen önemli işletmeler, Pilavlar, Pilav Yapım Yöntemlerinin Aktarılması, Türk Mutfağında Yer Alan Farklı Pilavların YapımıPilavlar, Pilav Yapım Yöntemlerinin Aktarılması, Türk Mutfağında Yer Alan Farklı Pilavların Yapımı |
Uygulama, Soru-cevap, Tartışma |
6 |
Literatür taraması |
Türk Mutfağı'ndan Yemek Örnekleri, Mezeler, Türk Mutfağına Ait veya Türk Mutfağında Yer Edinmiş Diğer Mezelerin Yapımı, Meze Yapım Teknikleri |
Uygulama, Soru-cevap, Tartışma |
7 |
Literatür taraması |
Türk Mutfağı'ndan Yemek Örnekleri, Güveçler, Güveç Yapım Tekniği, Güvecin Kullanım Alanları, Türk Mutfağında Yer Alan Bazı Güveç Yemeklerinin Yapımı |
Uygulama, Soru-cevap, Tartışma |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Kitap okuma |
Cumhuriyet Dönemi'nde Türk Mutfak Kültürü, Sarmalar Ve Dolmalar, Sarma ve Dolma Yapım Teknikleri, Türk Mutfağında Bilinen Sarma ve Dolmaların Yapımı |
Uygulama, Soru-cevap, Tartışma |
10 |
Kitap okuma |
Cumhuriyet Döneminde Anadolu Mutfak Kültürü, Et Yemekleri, Sebzeli Et Yemekleri, Türk Mutfağında Yer Alan Bazı Et Yemeklerinin Yapımı |
Uygulama, Soru-cevap, Tartışma |
11 |
Kitap okuma |
Türk Mutfağı'ndan Yemek Örnekleri, Sebze Yemekleri, Sebze Yemeklerinin Yapımı, Sebzelerin Mevsime Göre Seçilmesi, Türk Mutfağında Yer Alan Bazı Sebze Yemeklerinin Yapımı |
Uygulama, Soru-cevap, Tartışma |
12 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Türk Mutfağı'ndan Yemek Örnekleri, Zeytinyağlılar, Zeytinyağlı Yemeklerin Yapımı, Zeytinyağının Genel Özellikleri ve Kullanım Alanları |
Uygulama, Soru-cevap, Tartışma |
13 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Türk Mutfak kültürü ile diğer mutfak kültürlerinin etkileşimi |
Uygulama, Soru-cevap, Tartışma |
14 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Örnek Menü Yapımı ve Uygulamalar |
Uygulama, Soru-cevap, Tartışma |
15 |
Kitap okuma |
Örnek Menü Yapımı ve Uygulamalar |
Uygulama, Soru-cevap, Tartışma |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |