TR EN

PASTACILIK TEKNİKLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSY425 PASTACILIK TEKNİKLERİ 7 4 2 7

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Araştırma, Reçete İnceleme Pastanede depolama, kalite kontrol ve yerleşim planı Uygulama
2 Araştırma, Reçete İnceleme Çırpılarak hazırlanan hamurlar Uygulama
3 Araştırma, Reçete İnceleme Kıyılarak hazırlanan hamurlar-1 Uygulama
4 Araştırma, Reçete İnceleme Kıyılarak hazırlanan hamurlar-2 Uygulama
5 Araştırma, Reçete İnceleme Mayalandırılarak hazırlanan hamurlar Uygulama
6 Araştırma, Reçete İnceleme Özdeştirilerek hazırlanan hamurlar Uygulama
7 Araştırma, Reçete İnceleme Pişirilerek hazırlanan hamurlar Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Araştırma, Reçete İnceleme Yağlı hamurlardan ürünler hazırlama Uygulama
10 Araştırma, Reçete İnceleme Macaron yapımı Uygulama
11 Araştırma, Reçete İnceleme Yaş pasta hazırlama Uygulama
12 Araştırma, Reçete İnceleme Çikolatanın pastacılık ürünlerinde kullanımı Uygulama
13 Araştırma, Reçete İnceleme Tahıl tatlıları hazırlama Uygulama
14 Araştırma, Reçete İnceleme Sütlü tatlılar Uygulama
15 Araştırma, Reçete İnceleme Kadayıf çeşitleri Uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -