1 |
Araştırma, Reçete İnceleme |
Derse Giriş: Yiyecek ve İçecek Kuruluşlarının Tarihçesi, F&B Yönetiminin Organizasyon Yapısı, F&B Yönetiminin Üretim Süreci'
Uluslararası Hizmet Türleri |
Uygulama |
2 |
Araştırma, Reçete İnceleme |
Menü Planlama: Menü Planlama ve Geliştirme, Menü Tasarımı ve Menü Çeşitleri, Servis Yerleşimi ve Menü/Alakart Menü Alakart Menü Örnekleri |
Uygulama |
3 |
Araştırma, Reçete İnceleme |
Başlangıçlar, Atıştırmalıklar, Ordövrler: Kanepeler ve Küçük Paniniler, Sıcak ve Soğuk Başlangıçlar, Salatalar ve Ordövrlar |
Uygulama |
4 |
Araştırma, Reçete İnceleme |
Çorbalar ve Eşlikçiler: Klasik Restoran Çorbaları, Minestrone Çorbası, Mercimek Çorbası, Domates Çorbası, Sebze Çorbası |
Uygulama |
5 |
Araştırma, Reçete İnceleme |
Ana Yemekler, Soslar ve Garniler: Hollandaise soslu ve patates gratenli Chateaubriand, Ispanaklı ve mornay soslu ızgara Somon
Közlenmiş parmesan peynirli Penne Arabiata |
Uygulama |
6 |
Araştırma, Reçete İnceleme |
Menüde Vejetaryen Seçenekler: Zeytinli ve mantarlı karnabahar bifteği, Köz Pancarlı Sote, Yulaflı Risotto |
Uygulama |
7 |
Araştırma, Reçete İnceleme |
Klasik Restoran Tatlıları: Fransız Rasperry Sufle, Çilek Pannacotta
İtalyan Ricotta Pastası, Creme de Brulee |
Uygulama |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Araştırma, Reçete İnceleme |
Diğer Çorbalar: Turplu közlenmiş kırmızı biber çorbası, Yeni Bahar Çorbası, Türk Kremalı Düğün Çorbası, Fransız Soğan Çorbası |
Uygulama |
10 |
Araştırma, Reçete İnceleme |
Ana Yemekler: Kırmızı hindiba ve ıspanaklı çıtır ördek, Sogliola al cattoccio Akdeniz usulü, Fettucine Alfredo |
Uygulama |
11 |
Araştırma, Reçete İnceleme |
Mezeler, Yan Ürünler ve Başlangıçlar: Izgara tavuklu Lübnan Usulü Tabuhle, Füme somonlu Seazar Salatası, Guacomole ve çıtır otlu cips
''Muhammara'' nane yoğurtlu |
Uygulama |
12 |
Araştırma, Reçete İnceleme |
Diğer Tatlılar: Fransız eqlair, New york Cheesecake Centucci Lava Pastası |
Uygulama |
13 |
Araştırma, Reçete İnceleme |
Mutfakta Menü Tasarlama ve Uygulama Faaliyetleri |
Uygulama |
14 |
Araştırma, Reçete İnceleme |
Mutfakta Menü Tasarlama ve Uygulama Faaliyetleri |
Uygulama |
15 |
Araştırma, Reçete İnceleme |
Genel tekrar |
Uygulama |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |