TR EN

ALAKART UYGULAMALARI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSY427 ALAKART UYGULAMALARI 7 4 2 8

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Araştırma, Reçete İnceleme Derse Giriş: Yiyecek ve İçecek Kuruluşlarının Tarihçesi, F&B Yönetiminin Organizasyon Yapısı, F&B Yönetiminin Üretim Süreci' Uluslararası Hizmet Türleri Uygulama
2 Araştırma, Reçete İnceleme Menü Planlama: Menü Planlama ve Geliştirme, Menü Tasarımı ve Menü Çeşitleri, Servis Yerleşimi ve Menü/Alakart Menü Alakart Menü Örnekleri Uygulama
3 Araştırma, Reçete İnceleme Başlangıçlar, Atıştırmalıklar, Ordövrler: Kanepeler ve Küçük Paniniler, Sıcak ve Soğuk Başlangıçlar, Salatalar ve Ordövrlar Uygulama
4 Araştırma, Reçete İnceleme Çorbalar ve Eşlikçiler: Klasik Restoran Çorbaları, Minestrone Çorbası, Mercimek Çorbası, Domates Çorbası, Sebze Çorbası Uygulama
5 Araştırma, Reçete İnceleme Ana Yemekler, Soslar ve Garniler: Hollandaise soslu ve patates gratenli Chateaubriand, Ispanaklı ve mornay soslu ızgara Somon Közlenmiş parmesan peynirli Penne Arabiata Uygulama
6 Araştırma, Reçete İnceleme Menüde Vejetaryen Seçenekler: Zeytinli ve mantarlı karnabahar bifteği, Köz Pancarlı Sote, Yulaflı Risotto Uygulama
7 Araştırma, Reçete İnceleme Klasik Restoran Tatlıları: Fransız Rasperry Sufle, Çilek Pannacotta İtalyan Ricotta Pastası, Creme de Brulee Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Araştırma, Reçete İnceleme Diğer Çorbalar: Turplu közlenmiş kırmızı biber çorbası, Yeni Bahar Çorbası, Türk Kremalı Düğün Çorbası, Fransız Soğan Çorbası Uygulama
10 Araştırma, Reçete İnceleme Ana Yemekler: Kırmızı hindiba ve ıspanaklı çıtır ördek, Sogliola al cattoccio Akdeniz usulü, Fettucine Alfredo Uygulama
11 Araştırma, Reçete İnceleme Mezeler, Yan Ürünler ve Başlangıçlar: Izgara tavuklu Lübnan Usulü Tabuhle, Füme somonlu Seazar Salatası, Guacomole ve çıtır otlu cips ''Muhammara'' nane yoğurtlu Uygulama
12 Araştırma, Reçete İnceleme Diğer Tatlılar: Fransız eqlair, New york Cheesecake Centucci Lava Pastası Uygulama
13 Araştırma, Reçete İnceleme Mutfakta Menü Tasarlama ve Uygulama Faaliyetleri Uygulama
14 Araştırma, Reçete İnceleme Mutfakta Menü Tasarlama ve Uygulama Faaliyetleri Uygulama
15 Araştırma, Reçete İnceleme Genel tekrar Uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -