KURGU TEKNİKLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

MIY220 KURGU TEKNİKLERİ 4 4 2 6

1 - Tanışma. Dersin içerik ve yönteminin anlatılması; kullanılacak araç ve gereçlerin tanıtılması. Sözlü Anlatım.
2 Kitap Okuma Görüntünün oluşması ile birlikte kurgunun tarihsel gelişimi. Kurgunun temel ilkeleri, terimleri ve kavramlarının açıklanması. Kurgunun kavramsal ve kuramsal gelişmelerinin görsel örneklerle birlikte sunulması.
3 Kitap Okuma Kurgu Programları hakkında bilgiler verilmesi, Sinema ve Tv'de kullanılan kurgu programlarının tanıtılması. Önemli kurgu programları ve bu programların arayüzlerinin görüntülü olarak incelenmesi.
4 Kitap Okuma Görüntü formatları ve bu formatların oluşumunun kurgu programları açısından öneminin aktarılması. Temel görüntü formatları hakkında bilgi verilmesi. Kameraların kayıt araçları ve formatları hakkında örneklerin sunulması.
5 Kitap Okuma Kullanılacak olan kurgu programı arayüzünün ve diğer önemli kullanım araçlarının bilgisinin verilmesi. Programın etkin kullanılması için gerekli bilgilerin aktarılması. Edius kurgu programı üzerinden uygulamanın yapılması.
6 Kitap Okuma Kurgu programında temel kurgu uygulaması: Görüntü içe aktarma (import), Kesme (Cut), Dışa aktarma (export). Uygulama. Edius kurgu programı üzerinden uygulamanın yapılması.
7 Kitap Okuma Kurgu programında temel kurgu uygulaması: Ses ve efekt ekleme, ayarlama. Sesi etkin kullanma teknikleri. Uygulama.v Edius kurgu programı üzerinden uygulamanın yapılması.
9 Kitap Okuma Kurgu programında temel kurgu uygulaması: Efekt ekleme ve renk düzenleme. Uygulama. Edius kurgu programı üzerinden uygulamanın yapılması.
10 Kitap Okuma Kurgulanan görüntü ve seslerin dışa aktarımında önemli bilgilerin aktarımı, farklı formatlarda görüntü alımı. Uygulama. Edius kurgu programı üzerinden uygulamanın yapılması.
11 Kitap Okuma Sinema filmi ve televizyon dizilerinde kurgu teknikleri. Profesyonel örnek işler analiz edilecek ve tartışılacak.
12 Kitap Okuma Belgesel, kısa film, müzik klibi, haber gibi türlerin kurgu teknikleri. Profesyonel örnek işler analiz edilecek ve tartışılacak.
13 Kitap Okuma Uygulama Öğrenci çalışmaları incelenecek.
14 Kitap Okuma Uygulama Öğrenci çalışmaları incelenecek.
15 Kitap Okuma Uygulama Öğrenci çalışmaları incelenecek.