Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Sinema ve Televizyon Bölümü mezunları, eğlence sektörünün dünya ekonomisi içinde büyük paya sahip olduğu günümüzde oldukça fazla kariyer fırsatlarına sahip olmaktadır.

Bölümde 4 yıl boyunca teknik ve sanatsal eğitim alan mezunlar sinema filmlerinin, televizyon dizilerinin ve programlarının, reklam filmlerinin, müzik kliplerinin yaratıcı ve teknik ekiplerinde çalışabilmektedirler. Aldıkları eğitim mezunlara, kendi yetenekleri ve ilgi duydukları alanlarda kariyer yapma imkânı da sunmaktadır. Mezunlar sinema yazarlığı, belgeselcilik gibi alanlarda da başarı yakalamaktadır. Bu alanda eğitime devam ederek akademisyen olmak da bölümün sunduğu kariyer alternatiflerinden biridir.

Çalışma Olanakları

Sinema ve televizyon sektörünün tüm alanları, tanıtım, eğitim ve reklam sektöründe çalışabilecek bilgi ve deneyime sahip olurlar.

Yatay Geçiş

Yükseköğretim kurumlarında ön lisans ve lisans düzeyindeki programlar arasında geçiş, 24.04.2010 tarih ve 27561 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esasları”na göre ve daha sonra yapılan değişikliklere göre yapılmaktadır.

Dikey Geçiş