Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden mezun olan öğrenciler, sözlü ve görsel yayın firmalarında, TRT ve özel radyo-televizyonlarda, reklam sektöründe, film ve dijital yayın alanlarında ve sinemada çok geniş bir kariyer olanağına sahiptir. Akademik olarak ilerleyebilme olanağı da vardır.

Çalışma Olanakları

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, özel radyo ve televizyon kanalları, reklam sektörü, dijital platformlar, sözlü ve görsel yayın firmaları, sinema ve dizi setleri gibi çeşitli çalışma alanlarını kapsar.

Yatay Geçiş

Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Dikey Geçiş