Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Çocuk Gelişimi alanında önlisans eğitimi verilen yüksekokullardan mezun; aldığı eğitim doğrultusunda okulöncesi eğitim kurumlarında ve özel eğitim kurumlarında usta öğretici yada yardımcı öğretmen statüsünde çalışan, çocuk kliniklerindeki oyun odalarında tedavileri süren çocuklara müzik, resim, drama, jimnastik, bilgisayar eğitimi veren, hoş vakit geçirmelerini sağlayan, materyal (kukla, kavram ve konu kartları, hikaye yazım) hazırlayan, ilk yardım kurallarını uygulayan gerekli bilgi ve beceriye sahip eğitim mensubudur.

Çalışma Olanakları

• Çocuk Gelişimi teknikerleri, Okulöncesi eğitim kurumlarinda ve özel eğitim kurumlarinda yardimci öğretmen statüsünde; öğrencinin öz bakimi, zihinsel gelişimi, fiziksel gelişimi,duygusal gelişimi ve dil gelişimi de dahil her türlü eğitiminden sorumlu olabilir. • Çocuk Gelişimi teknikerleri, Genel eğitim ve özel eğitim veren okulöncesi eğitim kurumlarinda, sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumlarinda, hastanelerin ve otellerin oyun odalarinda, çocukla ilgili her yerde çalişirlar.

Yatay Geçiş

YGS 5 puani ile olan bütün bölümlere geçilebilir.

Dikey Geçiş

Meslek Yüksekokullari' nin Çocuk Gelişimi bölümünden mezun olanlar Eğitim fakültelerinin okulöncesi Öğretmenliği ve Sağlik Bilimleri fakültelerinin Çocuk Gelişimi bölümüne geçiş yapabilirler.