Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programından mezun olan adaylar; Üniversite hastaneleri, devlet hastaneleri ve özel hastanelerin patoloji ve sitoloji laboratuvarlarında, adli tıp kurumu patoloji laboratuvarlarında, tıp fakültesi histoloji laboratuvarlarında, moleküler patoloji laboratuvarlarında ve laboratuvarlara malzeme-cihaz temini sağlayan firmalarda çalışabilmektedir. Ayrıca Dikey Geçiş sınavına girerek Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Biyoloji, Biyomühendislik, Genetik ve Biyomühendislik, Hemşirelik Moleküler Biyoloji ve Genetik, Sağlık Yönetimi bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.

Çalışma Olanakları

Yatay Geçiş

TYT ile öğrenci kabul eden Önlisans programlarının tamamına Yatay Geçiş yapabilir.

Dikey Geçiş

Öğrencilerimiz ÖSYM tarafından gerçekleştirilen DGS ile aşağıdaki bölümlerden birine dikey geçiş yapabilirler.

1. Acil yardım ve Afet Yönetimi
  2. Moleküler Biyoloji ve Genetik