Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Dikey geçiş sınavlarına giren öğrenciler YÖK tarafından belirlenen ve dört yıllık lisans eğitimi veren üniversitelerin,” Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri” ve “Hemşirelik Hizmetleri” bölümlerine geçerek lisans tamamlayabilirler.

Çalışma Olanakları

Programdan mezun olanlar, kamu ve özel sektörde yer alan sağlik kurum ve kuruluşlari bünyesinde bulunan “ameliyathanelerinde” “ameliyathane teknikeri” olarak çalişabilirler

Yatay Geçiş

1.İlk ve acil yardim teknisyenliği,2.Anestezi teknisyenliği,3.Diyaliz teknisyenliği.

Dikey Geçiş

Dikey geçiş sinavlarina giren öğrenciler YÖK tarafindan belirlenen ve dört yillik lisans eğitimi veren üni versitelerin,” H emşirelik ve Sağlik Hizmetleri” ve “Hemşirelik Hizmetleri” bölümlerine geçerek lisans tamamlayabilirler.