Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Programın en önemli avantajı mezunlarının her geçen gün artan lojistik faaliyetleriyle birlikte, başta dış ticaret yapan firmalar olmak üzere tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarında çalışma olanaklarına sahip olmasıdır. Mezunlar, bakanlıklarda, gümrük müşavirliklerinde, ithalat ihracat yapan şirketlerde uluslararası lojistik firmalarında operasyon uzmanı, satış uzmanı, pazarlama uzmanı, finans uzmanı, yönetici asistanı, orta ve üst düzey yönetici gibi ünvanlarla Türkiye’de ve yurtdışında geniş çalışma olanaklarına sahip olmaktadırlar.

Çalışma Olanakları

Programın en önemli avantajı mezunlarının her geçen gün artan lojistik faaliyetleriyle birlikte, başta dış ticaret yapan firmalar olmak üzere tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarında çalışma olanaklarına sahip olmasıdır. Mezunlar, bakanlıklarda, gümrük müşavirliklerinde, ithalat ihracat yapan şirketlerde, uluslararası lojistik firmalarında operasyon uzmanı, dış satış uzmanı, pazarlama uzmanı, finans uzmanı, orta ve üst düzey yönetici gibi ünvanlarla Türkiye’de ve yurtdışında geniş çalışma olanaklarına sahip olmaktadırlar.

Yatay Geçiş

Uluslararası Ticaret ve Lojistik (Tezli/Tezsiz) Yüksek Lisans Programı “İstanbul Gelişim Üniversitesi Lisans Üstü Programlara Yatay Geçiş Yolu İle Öğrenci Kabulü Uygulama Esasları” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Dikey Geçiş