Havacılık sektörünün hızlı gelişimi ve bu alanda nitelikli elemanlara karşı her geçen gün artan ihtiyaç, bu alanda yetişmiş uzmanlara duyulan talebin gelecekte daha da yüksek olacağını göstermesi bakımından bölüm mezunlarının en büyük avantajıdır.
Bölümden mezun olanlar çeşitli sektörlerde, kamu ve özel kuruluşlarda, hava yolu şirketlerinde ve yer hizmetleri, kargo hizmetleri, uçuş operasyonu, havaalanı planlama hizmetleri gibi çeşitli havaalanı hizmetlerinde, uluslar arası seviyede iş bulma imkanına sahip olacaklardır.
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinin Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Uluslararası Ticaret, İşletme ve Ekonomi ve Finans bölümlerinden not ortalaması ile, EA puan türünde ilgili bölüme ve ilgili yıla ait taban puanlarının yeterli olması halinde tüm lisans ve önlisans bölümlerinden yatay geçiş yapılır.
Havacılık Yönetimi (İngilizce) bölümüne Dikey Geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler dört yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanırlar.