Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olan öğrencilerimiz,  uluslararası eğitim standartlarına sahip olduğundan kendi bürolarını kurarak serbest mimarlık yapabileceği gibi, özel veya kamu kurumlarında mimar olarak iş bulma olanağına sahiptir. Geniş bir yüksek lisans yelpazesine sahip olan mimarlık bölümü mezunlarının yapım sektörünün hâkim olduğu tüm alanlarda çalışma ve yapım sürecindeki lider statüsünden dolayı çalışma hayatının ön sıralarında yer alma imkânı mevcuttur.

Çalışma Olanakları

Son ürün olarak mezun bireylerimizde hedeflenen özellikleri sağlamak amaciyla bölümümüzde verilmekte olan teorik derslerin yani sira, mimarlik eğitiminin temelini oluşturan mimari tasarim stüdyosu derslerinde öğrenci ile öğretim üyesi arasinda birebir eğitim - öğretim yapilmaktadir. Eğitim planinda belirtilen amaca yönelik zorunlu derslere ek olarak öğrencilere kendi tercihlerine göre seçebilme şansi sunulan seçmeli dersler bulunmaktadir. Öğrencilerimiz tam zamanli öğrenci statüsünde programimiza devam etmektedir.

Yatay Geçiş

Öğrencilerimiz, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi içindeki diğer bölümlere geçiş yapabilmektedir.

Dikey Geçiş

İnşaat Teknolojileri, Mimari Restorasyon, Yapı Ressamlığı, İnşaat ön lisans bölümlerinden geçiş yapılabilmektedir.