Elektrik programı öğrencileri, tesisat bilgisi, kontrol sistemleri, senkron ve asenkron makineler, yarı iletken cihazlar, PLC, bilgisayar destekli tasarım, sayısal elektronik, güç elektroniği ve yenilenebilir enerji, gibi seçmeli alanlarda uzman bilgi ve becerilere sahip olacaklardır. Mezunlarımız, sözel, yazılı iletişim ve çok disiplinli takımlarda çalışabilme yeteneği dahil olmak üzere kariyerleri boyunca yararlı olacak diğer mesleki becerilere sahip olacaklardır. Kazandıkları bilgi ve beceriler sayesinde, kamu ve özel kuruluşlarda, inşaat, enerji üretim ve iletim alanları, fabrikalar gibi elektriğe ihtiyaç duyulan bir çok alanda istihdam edebilme imkanı bulacaklardır.
Kamu kurum ve kuruluşlarına ait elektrik atölye ve işletmelerinde, fabrikaların elektrik atölye ve laboratuarlarında, elektrik taahhüt işi yapan firmalarda, elektrik proje bürolarında, üniversitelere bağlı yapı işleri teknik daire başkanlıklarında, hava meydanlarında, deniz liman işletmelerinde, büyük gemilerde, büyük otellerin teknik işletme birimlerinde çalışmaktadırlar.
TYT puanı ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilir.
Mezun olan öğrencilerimiz; Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’nda başarılı olmaları halinde aşağıdaki bölümlere dikey geçiş sağlayabilirler: