Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Kariyer Olanakları

Bilgisayar Programcılığı Programından mezun olan öğrencilerimiz; sanayi kuruluşları, yazılım firmaları, bilgisayar pazarlama ve teknik destek firmaları, sigorta şirketleri, bankalar, ticari kuruluşlar, internet servis sağlayıcıları, internet yayıncılık şirketleri ve radyo, televizyon, borsa, ulaştırma, lojistik firmalarında çeşitli bilgi işlem ve yazılım görevlerini yapabilecekleri gibi bilgisayar eğitimi, pazarlaması, danışmanlık ile uğraşabilir veya kendi işlerinde (şirket kurarak veya freelance biçimde) çalışabilirler. Ayrıca üniversitelerin bilgi işlem, uzaktan eğitim merkezi gibi birimlerinde de çalışabilirler. Kamu alanında ise, Önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’na girerek; tekniker, bilgisayar işletmeni ve programcı kadrolarında kamu kuruluşları kadrolarına yerleşme imkânına sahiptirler.

Çalışma Olanakları

Bilgisayar Programcılığı programından mezun olan öğrenciler “Bilgisayar Program Teknikeri” unvanını almaya hak kazanırlar. Bu programdan mezun olanlar:

• İnternet ve elektronik posta hizmeti veren tüm kuruluşlar,
  • Yazılım hizmeti veren tüm kuruluşlar,
  • Çok kullanıcılı bilgisayar sistemi olan tüm kuruluşlar,
  • Bilgisayar ağı olan tüm kuruluşlar,
  • Elektronik ticaret yapan tüm kuruluşlar,
  • Uzaktan eğitim yapan tüm kuruluşlar,
  • Şirketlerin bilgi işlem merkezleri vb. yerlerde kolaylıkla iş imkânı bulacaklardır.

Yatay Geçiş

GANO veya merkezi yerleştirme puanı ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş

Bilgisayar Programcılığı Programından mezun olan öğrencilerimiz, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile aşağıdaki bölümlere dikey geçiş yapabilmektedirler:

• Bilgisayar Bilimleri
  • Bilgisayar Mühendisliği