Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Mezunlarımızın çalışma alanları arasında Gemi İşletmeciliği, Gemi Acentalığı, Forwarder İşletmeleri, Liman İşletmeleri başta gelmektedir. Doğaldır ki; iş imkanları da özellikle nitelikli ara elemanlar için çok cazip yükselme fırsatları içermektedir. Programın disiplinler arası olmasının avantajı ile de lojistik ve dış ticaret işletmelerinin denizcilik departmanlarında da iş imkanları mevcuttur.

Çalışma Olanakları

Mezun olan öğrencilerimiz, denizcilik endüstrisinde, deniz işletmeleri, liman işletmeleri, liman idaresi, deniz turizmi yat limanları, balıkçı limanları, iç sulardaki limanlarımızda liman idare ve işletmeciliği, gemi bakım- onarım tesisleri, gemi acente hizmetleri, lojistik ve gümrükle ilgili birimlerde çalışabilmektedirler.

Yatay Geçiş

Deniz Ve Liman İşletmeciliği Programımız TYT puan türü ile öğrenci almakta olup programlar arası yatay geçişler ise; Resmi Gazete’de 24.04.2010 tarih ve 27561 sayılı; “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” çerçevesindeki ilgili maddeler uyarınca diğer Deniz Ve Liman İşletmeciliği Programlarına yapılabilmektedir.

Dikey Geçiş

Lisans eğitimine devam etmek isteyen öğrenciler için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile de 2022 DGS Kılavuzu “Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları (Tablo-2.)” ‘ye göre  aşağıdaki bölümlere dikey geçiş imkanı bulunmaktadır.

Alan Kodu

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

Uluslararası Ticaret ve Lojistik

EA