Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Spor yöneticisi adaylarına, spor endüstrisindeki dinamik ve gelişen yapı içerisinde yer alan “Etkinlik yönetimi firmaları”, “Spor pazarlaması firmaları”, “Ticari amaçlı spor salonları”, “Şirketlerin sağlık ve zindelik birimleri”, “Görsel ve yazılı medya kuruluşları”, “Şirketlerin sponsorluk hizmetleriyle ilgili birimleri”, “Yerel Yönetimler Spor Departmanları”, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ve çeşitli birimleri”, “Turizm Sektörü ve Oteller”, “Amatör ve Profesyonel Şubesi bulunan Spor Kulüpleri”, “Ulusal ve Uluslararası Spor Federasyonlarında çeşitli kariyer fırsatları sunulmaktadır.

Çalışma Olanakları

Kamu (Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlari), yerel yönetimler, spor kulübü ve vakiflar gibi gönüllü kuruluşlar ile spor işletmeleri mezunlarimizin çalişma alanlarini oluşturmaktadir.

Yatay Geçiş

İlgili mevzuattaki şartların yerine getirilmesi kaydıyla bütün fakülte ve yüksekokullara Kurum-içi yatay geçiş yapılabilir. Ayrıca diğer kurumların benzer programlarına yatay geçiş imkân vardır.

Dikey Geçiş

Spor yönetimi ile ilgili ön-lisans programlarından bölümüne dikey geçiş yapılabilir.