Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Lojistik Bölümü mezunları özel ve kamu olmak üzere lojistik ve taşımacılık kuruluşlarında çalışma olanağı bulabilirler. Yaygın iş olanaklarına sahip olan mezunlarımız,  ulusal ve uluslararası üretim ve hizmet firmalarının lojistik bölümlerinde, lojistik hizmeti sunan firmalarda, gemi acentelerinde, gümrük müşavirliklerinde, ithalat ihracat firmaları ile bu firmaların planlama, lojistik pazarlama, satış, yönetim, muhasebe, haberleşme gibi bölümlerinde  proje yöneticisi, uzman, yetkili gibi çeşitli unvanlarla çalışabilirler. Akademik kariyer düşünen mezunlarımız da lisansüstü eğitimine devam ederek bu hedeflerini gerçekleştirebilirler.

Çalışma Olanakları

Yatay Geçiş

Bölüm,  önlisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dâhilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Dikey Geçiş

Bölüme Dikey Geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilir. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler böylece okulumuzda dört yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanır. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi ön lisans öğrencileri DGS ile ücretli kontenjanını kazandıkları takdirde yüzde 50 burslu okuma imkânına sahip olur.