TR EN

BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY201 BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ I 3 5 4 5

KAYNAKLAR

Belitz, H. D., Grosch, W., & Schieberle, P. (2009). Food chemistry (4th revised and extended ed.). Springer.
Büyük Uslu, N. (2024). Besin kimyası temel laboratuvar uygulamaları. Nobel Tıp Kitabevleri.
Coultate, T. P. (2016). Food: The chemistry of its components (6th ed.). Royal Society of Chemistry.
Demirci, M. (2008). Gıda kimyası (4. baskı). Onur Grafik.
Kontogiorgos, V. (2021). Introduction to food chemistry (pp. 19–53). Springer.
Miller, D. D., & Yeung, C. K. (2022). Food chemistry: A laboratory manual (2nd ed.). Wiley.
Rajuva, T. R., & Joy, P. (2014). Food technology lab manual.
Tayar, M., & Çıbık, R. (2011). Gıda kimyası. Dora Yayıncılık.
Uylaşer, V., & Başoğlu, F. (2016). Temel gıda analizleri. Dora Yayıncılık.
Vaclavik, V. A., & Christian, E. W. (2021). Essentials of food science (6th ed.). Springer.