ŞARAP BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GMS425 |
ŞARAP BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ |
5 |
4 |
2 |
5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Üzüm çeşitleri ve ürün bileşenlerini sınıflandırır. |
Şarap çeşitleri ve yapım teknikleri incelenerek şarap üretimi yapar. |
Alkol fermantasyonu ve fermantasyon süreçlerini formülüze eder. |
Laboratuvarda tüm süreçleri ile birlikte şarap hazırlar. |