TR EN

ŞARAP BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GMS425 ŞARAP BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ 5 4 2 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Ders planı, işleyişi, öğrenci sorumlulukları aktarılır. Şarap teknolojisinin anlam ve önemi, mutfak uygulaması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması, Uygulama
2 Kitap Okuma Şarapçılığın dünü ve bugünü, mutfak uygulaması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Uygulama
3 - Üzümlerin Kimyasal Bileşimi, mutfak uygulaması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması, Uygulama
4 - Bağbozumu ve şaraphanede yapılan hazırlıklar, mutfak uygulaması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması, Uygulama
5 Kitap Okuma Üzüm şırasının bileşimi, mutfak uygulaması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Uygulama
6 Kitap Okuma Şarabın şırasının bileşimi, mutfak uygulaması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Uygulama
7 Kitap Okuma Şarap teknolojisinde önemli mikroorganizmalar, mutfak uygulaması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Kitap Okuma Beyaz şarap hazırlama teknikleri ve uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Uygulama
10 Kitap Okuma Kırmızı şarap hazırlama teknikleri ve uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Uygulama
11 Kitap Okuma Pembe şarap hazırlama teknikleri ve uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Uygulama
12 Araştırma Etil alkol fermantasyonu, mutfak uygulaması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Uygulama
13 Kitap Okuma Alkol fermantasyonunda meydana gelen temel ürünler, mutfak uygulaması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Uygulama
14 Kitap Okuma Malalaktik fermantasyon, Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Uygulama
15 Araştırma Mutfak uygulaması Uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -