TR EN

PRINCIPLES AND PRACTICES OF NUTRITION II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY146E PRINCIPLES AND PRACTICES OF NUTRITION II 2 6 4 6

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Yağların genel özelliklerini, sindirim ve emilim süreçlerini ve vücut fonksiyonları açısından önemini açıklar.
Vitaminlerin ve minarellerin genel özelliklerini,sınıflandırmasını, emilim süreçlerini ve vücut fonksiyonları açısından önemini açıklar.
Yağların, vitaminlerin ve minarellerin kaynaklarını gösterir ve gereksinimlerini hesaplar.
Yağların hazırlama ve pişirme tekniklerini takip eder ve oluşan kimyasal değişiklikleri keşfeder.
Meyve ve sebzelerin ve yağlı tohumların hazırlama ve pişirme tekniklerini takip ederek kimyasal reaksiyonlarını açıklar.
Vitamin ve mineral kaybını önleyecek hazırlama, pişirme ve ölçüm tekniklerini uygular ve takip eder.
Farklı besin muhafaza yöntemlerini takip ederek beslenme ilkelerine uygun saklama stratejileri kullanır.
Direkt/indirekt kalori hesaplama yöntemlerini ve PAL (fiziksel aktivite düzeyi) kullanarak enerji gereksinmesini ölçer.
Su ve elektrolitlerin vücuttaki görevlerini tanımlayarak gereksinimlerini hesaplar.