| Yeterli ve dengeli beslenme ile sağlık arasındaki ilişkiyi gösterir. |
| Besin ögelerinin günlük tüketim miktarlarını gösterir ve önerilere göre karşılaştırır. |
| Genel beslenme durumu, beslenme alışkanlıklarını ve diyet örüntüsünü ana hatlarıyla belirtir. |
| Farklı yaş ve gruplarına göre beslenme önerileri düzenler. |
| Menü planlama ilkelerini uygular ve uygun menüleri biçimlendirir. |
| Hazırlama, pişirme ve ölçüm yöntemlerini sürdürülebilir beslenme ilkelerine bağlı kalarak manipüle eder. |
| Karbonhidratların genel özelliklerini, sindirim ve emilim süreçlerini ve vücut fonksiyonları açısından önemini açıklar. |
| Proteinlerin genel özelliklerini, sindirim ve emilim süreçlerini ve vücut fonksiyonları açısından önemini açıklar. |
| Karbonhidratlar ve proteinlerin kaynaklarını gösterir ve gereksinimlerini hesaplar. |
| Tahıllar, yumurta, süt, et ve kurubaklagillerin hazırlama ve pişirme tekniklerini takip eder ve oluşan kimyasal reaksiyonları açıklar. |
| Vitamin ve mineral kaybını önleyecek hazırlama, pişirme ve ölçüm tekniklerini uygular ve takip eder. |