| Hastaların beslenme durumunu analiz eder ve izler. |
| Beslenme ile ilgili yetişkin hastalıklarında tıbbi terminolojiye bağlı kalarak, hastalıkları ayırt eder. |
| Hastalığa özgü enerji ve besin ögesi gereksinmelerini hesaplar. |
| Besinlerin ve besin ögelerinin hastalıklardan korunmada, tanıda ve tedavide nasıl kullanılacağına dair çıkarım yapar. |
| Hastalıkların etiyolojisini, komplikasyonlarını ve klinik belirtilerini açıklar. |
| Karaciğer, pankreas ve safra kesesi hastalıklarına yönelik beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder. |
| Bariatrik cerrahinin komplikasyonlarını açıklar ve tıbbi beslenme tedavisini düzenler. |
| Böbrek hastalıklarına yönelik beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder. |
| Hastaya ve hastalığa özgü enteral ve parenteral beslenme uygulamalarını düzenler. |
| Solunum sistemi hastalıklarına yönelik beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder. |
| Kansere yönelik beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder. |
| Malnütrisyona yönelik beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder. |
| Yara ve yanık komplikasyonlarını açıklar ve beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder. |
| Enfeksiyon hastalıklarına yönelik beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder. |
| Nörolojik ve psikiyatrik hastalıklara yönelik beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder. |
| Besin alerjileri ve intoleranslarının yönetiminde beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder. |
| Test diyetlerinin nasıl uygulanacağını gösterir ve test diyeti sürecini takip eder. |
| Tıbbi beslenme tedavisini farklı beslenme alışkanlıklarına, kültürel altyapılara ve sosyoekonomik duruma göre farklılaştırır ve çoğaltır. |