Besinlerin yapısında bulunan karbonhidrat, protein, lipit, vitamin ve minarellerin fiziksel, kimyasal ve fonksiyonel özelliklerini açıklar. |
Gıdaların raf ömrünü sınırlayan başlıca kimyasal reaksiyonları uygular. |
Besinlerin kimyasal analizlerinde uygulanan temel laboratuvar tekniklerini uygular. |
Besin analizlerinin sonuçlarını raporlar. |
Analiz sonuçlarını öğrendiği bilgilerle ilişkilendirir. |
Besin analizlerinde temel nitel/nicel becerileri kullanır. |
Besinlerdeki suyun ve su aktivitesinin önemini açıklar. |
Çözeltilerin konsantrasyonlarını hesaplar. |
Besinlerdeki nem oranı ve kuru madde miktarlarını hesaplar. |
Besinlerdeki su aktivitesini hesaplar. |
Besinlerin işlenmesi esnasında meydana gelen temel kimyasal reaksiyonlara yanıt verir. |