TÜRK MUTFAĞI UYGULAMALARI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GSY321 |
TÜRK MUTFAĞI UYGULAMALARI |
5 |
4 |
2 |
7 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Türk mutfağı uygulamalarını kültürel temelleri ile birbirine adapte eder. |
Türk beslenme alışkanlıklarına ilişkin rapor çıkarır. |
Türk yöresel mutfaklarına ait reçeteleri yeniden düzenler. |
Bölge bazında yöresel mutfaklara ait ürünleri modern metotlarla geliştirir. |