WORLD CUISINE AND APPLICATIONS DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GAS320 |
WORLD CUISINE AND APPLICATIONS |
6 |
4 |
2 |
7 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Avrupa'nın önde gelen mutfak anlayışlarını kendi uygulamalarına uyarlar. |
Kuzey, Güney ve Orta Amerika mutfak özelliklerine uygun reçeteler geliştirir. |
Dünya mutfaklarına özgü temel yiyecek hazırlama ilkelerini yazar. |
Orta doğu mutfak kültürüne özgü yemekleri hazırlar. |
Dünyanın önde gelen mutfaklarının özelliklerini seçer. |