TR EN

PASTACILIK VE EKMEKÇİLİĞE GİRİŞ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
PEP101 PASTACILIK VE EKMEKÇİLİĞE GİRİŞ 1 2 2 5

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Yiyecek içecek sektöründe kullanılan bilgisayar programları (Word, excel vb.) ve teknik ekipmanların kullanımlarını bilir.
Sahip olduğu teorik ve pratik deneyimle, sektörde karşılaştığı sorunları analiz ederek çözüm odaklı süreç yönetimi uygular.
Besin ögeleri ve besin gruplarına olan ihtiyaçlara göre pastacılık ve ekmekçilik ürünlerini belirleyerek uygun menüyü planlar.
İş sağlığı ve güvenliği konusunda aldığı eğitim doğrultusunda iş yerlerinde temel hak ve yükümlülükleri hakkında bilgi sahibi olur.