PASTACILIK VE EKMEKÇİLİĞE GİRİŞ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
PEP101 |
PASTACILIK VE EKMEKÇİLİĞE GİRİŞ |
1 |
2 |
2 |
5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Yiyecek içecek sektöründe kullanılan bilgisayar programları (Word, excel vb.) ve teknik ekipmanların kullanımlarını bilir. |
Sahip olduğu teorik ve pratik deneyimle, sektörde karşılaştığı sorunları analiz ederek çözüm odaklı süreç yönetimi uygular. |
Besin ögeleri ve besin gruplarına olan ihtiyaçlara göre pastacılık ve ekmekçilik ürünlerini belirleyerek uygun menüyü planlar. |
İş sağlığı ve güvenliği konusunda aldığı eğitim doğrultusunda iş yerlerinde temel hak ve yükümlülükleri hakkında bilgi sahibi olur. |