TR EN

Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Kariyer Olanakları

Pastacılık ve Ekmekçilik programından mezun olan öğrencilerimiz;

Pastane şefi, pastacı, pastacı yardımcısı, baklavacı, börekçi, ekmekçi, çikolatacı gibi kariyer olanaklarına sahip olabileceklerdir. 

Çalışma Olanakları

Yükseköğretim düzeyinde önlisans eğitim ile aşçılık alanından mezun olan bireyler “Pastacı” unvanı kazanmaktadır. Mezun olan bireyler ekmek ve pasta üretimi yapan;

  • Ulusal ve uluslararası lokanta ve restoranlarda
  • Kamu ve turistik belgeli işletmelerde
  • Yemek fabrikalarında
  • Uçak-gemi-tren-otobüs mutfaklarında çalışabilirler.

Yatay Geçiş

ÖSYM puan türüne göre aynı puan türünde bütün programlara yatay geçiş yapılabilir.

Dikey Geçiş

Aşçılık programından mezun olan öğrenciler ÖSYM’nin yaptığı Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları durumunda,

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne dikey geçiş yapabilmektedir.