Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
PEP105 | PASTACILIK TEKNİKLERİ I | 1 | 4 | 2 | 6 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
---|
Pastacılık ve ekmekçilik ile ilgili temel kavramları ve meslek standartlarını tanımlar. |
Pasta ve ekmek üretimi yapılan işletmelerdeki organizasyon yapısını ve üretim sürecinin işleyişi hakkında bilgi sahibi olur. |
Yiyecek içecek işletmelerinde gerçekleştirilen; pasta, çikolata, ekmek, tatlı vb. ürünlerin üretim tekniğine uygun biçimde üretimi gerçekleştirir. |
Pastacılık ve ekmekçilik sektörüne ait yeni ürünleri geliştirir, pastacılıkta süsleme teknikleri ve pasta süsleme uygulamalarını yapar. |