TR EN

PASTACILIK TEKNİKLERİ I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
PEP105 PASTACILIK TEKNİKLERİ I 1 4 2 6

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Pastacılık ve ekmekçilik ile ilgili temel kavramları ve meslek standartlarını tanımlar.
Pasta ve ekmek üretimi yapılan işletmelerdeki organizasyon yapısını ve üretim sürecinin işleyişi hakkında bilgi sahibi olur.
Yiyecek içecek işletmelerinde gerçekleştirilen; pasta, çikolata, ekmek, tatlı vb. ürünlerin üretim tekniğine uygun biçimde üretimi gerçekleştirir.
Pastacılık ve ekmekçilik sektörüne ait yeni ürünleri geliştirir, pastacılıkta süsleme teknikleri ve pasta süsleme uygulamalarını yapar.