TR EN

ÇOCUK HASTALIKLARINDA BESLENME TEDAVİSİ VE UYGULAMALARI II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY344 ÇOCUK HASTALIKLARINDA BESLENME TEDAVİSİ VE UYGULAMALARI II 6 4 3 5

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Bebeklerin ve çocukların büyüme-gelişme ve beslenme durumlarını değerlendirerek diyet tedavisini hazırlar.
Bebek ve çocukluk çağında görülen hastalıkların tedavisinde kullanılan güncel diyet tedavilerini önerir.
Bebek ve çocukluk çağında görülen akut ve kronik hastalıkları tanımlayarak enerji ve besin ögesi gereksinimlerini hesaplar.
Besinlerin ve besin ögelerinin hastalıklardan korunmada,tanıda ve tedavide nasıl kullanılacağına dair çıkarım yapar.
Çocuk ve bebeklerde enteral ve parenteral beslenme ilkelerini takip eder.
İştahsız çocuk yönetiminde uygun beslenme stratejilerini uygular.
Obezite ve metabolik sendromun nedenlerini tanımlar ve beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder.
Çocuklarda Tip 1 ve Tip 2 Diyabete yönelik beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder.
Böbrek hastalıklarına yönelik beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder.
Karaciğer ve pankreas hastalıklarına yönelik beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder.
Yeme bozukluklarına yönelik beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder.
Besin allerjilerine yönelik beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder.
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozuklukları olan çocuklarda beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder.
Nörolojik hastalıklara yönelik beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder.
Diyet tedavisinde kullanılan özel ürünleri inceler ve karşılaştırır.
Besin alımının saptanmasında kullanılan klinik ve biyokimyasal teknikleri izleyerek sonuçları analiz eder.
Tedavide kullanılan ilaçları ve besin ilaç etkileşimlerini tahmin eder.
Tıbbi beslenme tedavisini farklı beslenme alışkanlıklarına, kültürel altyapılara ve sosyoekonomik duruma göre farklılaştırır ve çoğaltır.