SİNEMA VE PSİKOLOJİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

STV457 SİNEMA VE PSİKOLOJİ 5 3 3 5

Amaç: Bu dersin amacı öğrencilere insan ilişkileri ve insan psikolojisi ile ilgili çeşitli temaların sembolik ya da doğrudan ele alındığı filmler aracılığıyla psikolojinin temel kavramları ve yaşam arasında ilişki kurabilmelerini sağlamaktır. Bu genel çerçevede dersin diğer bir amacı öğrencilerin bilgi temelli gözlem, analiz ve yorum yapma becerilerini geliştirmektir.
İçerik: Ders etkileşimli anlatım ve öğrencilerin sorumlu oldukları malzeme üzerinden yapılan tartışmalarla yürütülmektedir. Bu amaçla derste; görsel materyallerle desteklenmiş düz anlatım yöntemi ve ders içi tartışmalar kullanılmaktadır. Tartışmalar, öğrencilerin özellikle aynı konuya farklı yaklaşımları ortaya koyabilecekleri eleştirel ve yaratıcı düşünme mantığı çerçevesinde yürütülmektedir.