Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Kariyer Olanakları

İç Mimarlık Bölümü mezunları; dört yıllık eğitim içerisinde iki yaz stajını tamamladıktan sonra,mobilya tasarımından, Fuar, vitrin, stant, sahne ve stüdyo dekorları gibi daha hızlı sonuçlandırılanprojelere, konuttan otel gibi çok farklı fonksiyonları bir arada bulunduran kompleks yapıların,tasarlanması, projelendirilmesi ve hayata geçirilmesi süreçlerinde görev alabilirler. Kendi kurduklarıtasarım ofislerinde, özel şirketlerin iç mimari tasarım uygulama ve koordinasyon ekiplerinde ve devletkurumlarındaki proje ekiplerinde çalışabilmektedirler. Lisans eğitimleri sonrasında eğitim hayatlarına devam ederek akademik kariyerini de tercih edebilirler.

Çalışma Olanakları

Yatay Geçiş

Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Dikey Geçiş

Meslek yüksekokulları mezunları, ilgili yönetmelikteki koşulları sağlamaları halinde dört yıllık lisans eğitimine devam edebilmektedir.