SENARYO YAZIM TEKNİKLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

ILT372 SENARYO YAZIM TEKNİKLERİ 5 3 3 5

Amaç: Bu dersin amacı Film senaryosu yazım tekniğini öğrencilere kazandırmaktır. Dramatik Çatışma kavramının temel özellikleri ile tanımak ve senaryo yazarken uyulması gereken kurallar, dil ve kelimelerin doğru seçilmesi, yaratıcı fikrin oluşturulması, sinema, kısa film ve öykülerden örneklemelerle geliştirmek.
İçerik: Senaryo tekniğinin diğer yazım türleri arasındaki farkların anlaşılması, kısa film, sinema metni, reklam ve tanıtım amaçlarıyla hazırlanacak metinlerin teknik, estetik, yaratıcı yazım ve anlam süreçlerini keşfetmek, dilin sade ve en kolay anlaşılır biçimde kullanılmasına katkıda bulunmak. Ders kapsamında öğrenciler senaryo yazarlığının bütün aşamalarını tanıma ve film yapımına hazırlama konusunda deneyim edineceklerdir.