TR EN

Amaç ve Hedefler

Programın Amacı

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün amacı Türk ve Dünya mutfak sanatlarının tüm inceliklerini en iyi şekilde bilen, sanatsal duyarlılığa sahip, ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilecek düzeyde geleceğin söz sahibi, başarılı ve lider şeflerini, yöneticilerini ve alanında uzman bireyleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Programın Hedefi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak öncelikli hedefimiz başarılı, aydın, değişimi ve gelişimi hayatının vazgeçilmez bir unsuru olarak gören, yaparken yansıtan, yansıttıkları ile fark yaratan, problem çözebilen, ekip çalışmalarında tam bir profesyonel, liderlik ruhu ile hareket eden, yaptığı işin bilgisine ve felsefesine hakim, topluma ve çevresine duyarlı, yaratıcı ve özgün düşünce yapısı ve mesleki yetkinlikleri ile başarıyı hayatının vazgeçilmez bir unsuru haline getiren nitelikli şefler ve yöneticiler yetiştirmektir.