SENARYO YAZIM TEKNİKLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

ILT372 SENARYO YAZIM TEKNİKLERİ 5 3 3 5

1. Dramatik Çatışma olgusunu kavrayabilmek.
1.1. Dramatik çatışma olgusunu bir öykü kurmaya yöneltebilmek, bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilmeyi dener.
1.2. Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilmenin nasıl olacağını açıklar.
2. Görüntüsel dilin öykü ile aktarma işlevlerini fark eder.
2.1. Alanı ile ilgili uygulamalar için gerekli olan modern teknikleri, araçları ve sinema ve televizyon teknolojilerini adlandırır.
2.2. Alanı ile ilgili mesleki ortam ve araçları kullanarak, Sinema ve Televizyonda proje gerçekleştirmenin nasıl olabileceğini açıklar.
3. Senaryo tekniklerini ve türlerini tanımak.
3.1. Öyküde zaman ve mekân ayrımları yapar.
3.2. Öyküyü senaryo biçiminde yazmayı deneyimler.
4. Senaryoda Karakter yaratmanın tekniklerini tanır.
4.1. Karakterin eylemi ile öykünün ilerlemesini planlar.
4.2. Eksen Karakter ve yan karakterlerin ilişkisini olay ve sahne kurgusuyla kavrar.
5. Senaryoda Dramatik söyleşim (diyalog) önemini kavrar.
5.1. Diyalog çeşitlerini yazmayı deneyimler.
5.2. Diyalogları en az kullanmak için eksiltmeyi deneyimler.