TR EN

HİJYEN VE SANİTASYON DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GKP103 HİJYEN VE SANİTASYON 1 2 2 5

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bu ders, gıda üretiminde tarladan çatala bütün aşamaların mevzuat ve hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleşmesi hakkında temel bilgi vermektir.
İçerik: Bu ders gıda hijyeni, su ve hava hijyeni, personel hijyeni, işletme hijyeni, dezenfeksiyon ve dezenfektanlar, kontaminasyon kaynakları, atık maddelerin uzaklaştırılması, gıda işletmelerinde hijyen ve sanitasyon, pest kontrol, kalite güvence ve sanitasyon programları, HACCP ve gıda güvenlik sistemleri hakkında bilgi verilmesi ve uygulanmasını içerir.