TR EN

HİJYEN VE SANİTASYON DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GKP103 HİJYEN VE SANİTASYON 1 2 2 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür tarama, bireysel araştırma. Hijyen ve sanitasyonun önemi Anlatım, Tartışma
2 Literatür tarama, bireysel araştırma. Mikroorganizmalar ile sanitasyon ilişkisi Anlatım, Tartışma
3 Literatür tarama, bireysel araştırma. Personel hijyeni, portör muayene Anlatım, Tartışma
4 Literatür tarama, bireysel araştırma. Su ve hava hijyeni Anlatım, Tartışma
5 Literatür tarama, bireysel araştırma. İşletme hijyeni Anlatım, Tartışma
6 Literatür tarama, bireysel araştırma. Temizlik ve temizlik malzemeleri Anlatım, Tartışma
7 Literatür tarama, bireysel araştırma. Dezenfeksiyon ve dezenfektanlar Anlatım, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Literatür tarama, bireysel araştırma. Kontaminasyon Kaynakları Anlatım, Tartışma
10 Literatür tarama, bireysel araştırma. Temizleme ve dezenfeksiyon işlemleri Anlatım, Tartışma
11 Literatür tarama, bireysel araştırma. Atık maddelerin uzaklaştırılması Anlatım, Tartışma
12 Literatür tarama, bireysel araştırma. Gıda İşletmelerinde hijyen ve sanitasyon Anlatım, Tartışma
13 Literatür tarama, bireysel araştırma. Pest kontrol Anlatım, Tartışma
14 Literatür tarama, bireysel araştırma. Kalite güvence ve sanitasyon programı Anlatım, Tartışma
15 Literatür tarama, bireysel araştırma. HACCP ve ISO 22000 temelleri ve uygulamaları Anlatım, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -