Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
LTP209 | GIDA ANALİZLERİ | 3 | 4 | 3 | 3 |
AMAÇ VE İÇERİK |
|
---|---|
Amaç: | Bu dersin amacı; gıdalardan örnek alma, örnekleri analize hazırlama, gıda analiz tekniklerinin ve gıdaların kalitelerinin değerlendirilmesine yönelik temel ilkelerin teorik ve uygulamalı olarak verilmesi ve analiz sonuçlarının değerlendirilip yorumlanmasıdır. |
İçerik: | Bu ders; örnek alma, örneklerin analize hazırlanması, sonuçların değerlendirilmesi, nem ve toplam kuru madde analizleri, mineral madde ve kül analizleri, pH ve titrasyon asitliği, yağ, protein, vitamin analizleri, mikrobiyolojik analizleri, reolojik ve duyusal analizleri içermektedir. |