YETERLİLİK SINAVI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

HAM688 YETERLİLİK SINAVI 5 0 0 30

Amaç: Bu dersin amacı, Hareket ve Antrenman Bilimleri alanında doktora yapmak isteyen öğrencilere doktora dersleri ve seminerlerde öğretilen kavramların yanı sıra istatistik, fizyoloji ve antrenman bilimi gibi destekleyici alanlardaki bilgileri de içeren yeterlilik sınavına hazırlık sağlamaktır. Yeterlilik sınavı, öğrencilerin bu alandaki bilgi birikimini, güncel araştırmaları takip etme yeteneklerini ve teorik bilgiyi pratikte uygulama becerilerini değerlendirir ve yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşur.
İçerik: Ders kapsamında, doktora dersleri ve seminerlerde öğretilen kavramların yanı sıra istatistik, fizyoloji ve antrenman bilimi gibi destekleyici alanlardaki bilgiler de öğrencilere aktarılacaktır. Öğrenciler, bu ders sayesinde hareket ve antrenman bilimleri alanındaki temel kavramları anlayacak, güncel araştırmaları takip etme becerilerini geliştirecek ve teorik bilgiyi uygulamada nasıl kullanacaklarını öğreneceklerdir. Yeterlilik sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşacak ve öğrencilerin bu alandaki bilgi birikimini ve yeteneklerini değerlendirecektir.